Merhabalar değerli Kodlama Vakti takipçileri, "Java Dersleri" serimizin ikinci dersinde Java Nedir ? sorusuna cevap arayıp, Java Hakkında Genel Bilgileri öğreneceğiz. Peki günümüzün popüler dillerinden biri olan Java Nedir ?
1991 yılında Sun Microsystems şirketi mühendislerinden James Gosling ve 12 arkadaşı Green Project(Yeşil Proje) isimli bir proje geliştirmeye başladılar.
Gömülü Sistemler üzerine çalışan James Gosling ve ekibi başlangıçta C ve C++ dillerini kullansalar da bu dillerin geliştirdikleri projeye uygun bir dil olmadığını ve geliştirdikleri proje için yetersiz olduğunu görüp yeni bir arayış içine girdiler ve bu sırada “Oak” şimdiki adıyla Java dili doğmuş oldu.
Java’nın yazımı kolaydır. daha okunaklı bir yapısı vardır ve dikkat çekicidir. Java geleceğe dönük olarak oluşturulacak yapılarla kullanımı kolaylaştırılır, sadeleştirilir ve öğrenmesi kolaydır.
Java programları diğer sistemlere zarar vermez. Bu yüzden daha güvenlidir.Java internet uygulamalarına karşı güvenlik denetimi sağlar.
Java farkı ortamlarda çalışabilir ve bunun için java run time system (JVM) kullanılabilir. (Windows, Linux, Mac)
Java'da C++ gibi nesne yönelimlinin özelliklerinden faydalanır.Object Oriented Programming Language
Java özel makinelere ya da işletim sistemi mimarilerine bağlı değildir. Java donanımdan bağımsızdır
Bytecode çok iyi optimize edilmiştir. JVM derlenirken çok hızlı çalışır.
Büyük ve küçük işletmeler, bu dilde yazılmış uygulamalarla desteklenmektedir. Bu, yenilikçi bir ticari yazılım türü fikriniz varsa, Java muhtemelen sizin için en iyi dildir demektir.
Aynı şey, yeni bir Android uygulaması için harika bir fikriniz varsa da bu durum geçerlidir. Çünkü Java, Android geliştiricileri arasında tercih edilen dildir.
Kısacası ; Dizüstü bilgisayarlardan veri depolama merkezlerine, oyun konsollarından bilimsel süper bilgisayarlara, cep telefonlarından Internet'e kadar Java her yerde!
Bu dersimizde Java Nedir ?, Neden Java Öğrenmeliyiz ? Java'nın Avantajları Nedir ? Java'nın Tarihi gibi sorulara cevaplar aradık. Dersin videolu anlatımına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Derslerimiz hoşunuza gittiyse eğer paylaş butonlarından sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz !